Jakab Gabriela Lucretia Cabinet Individual de Psihologie

Servicii de expertiza judiciară și extrajudiciară

Jakab Gabriela Lucretia Cabinet Individual de Psihologie

Competenţe în expertiza psihologică, sunt psiholog clinician principal, înscrisa cu nr. 243 în Registrul Experţilor Psihologi al Colegiului Psihologilor din România.

Servicii de expertiza judiciară și extrajudiciară

Afla mai multe despre aceste servicii:

Evaluarea nevoilor specifice stadiului de dezvoltare a copilului

Evaluarea privind dezvoltarea cognitivă şi afectivă a copilului

Evaluarea privind starea de sănătate psihică a copilului

Abilităţile de relaţionare în familie, cu adulţii şi egalii

Ataşamentul copilului faţă de părinţi

Evaluarea abilităţilor parentale

Evaluarea legăturilor de ataşament pe care copilul le are faţă de alte persoane decât părinţii şi care sunt relevante pentru creşterea şi educarea acestuia

Evaluarea părinţilor privind prezenţa/absenţa unor afecţiuni sau tulburări psihice ce pot influenţa optima îngrijire a copilului

Evaluarea personalităţii părinţilor si identificarea factorilor de personalitate care le-ar putea afecta abilităţile parentale

Evaluarea impactului pe care divorţul/separarea l-a produs asupra copilului

Evaluare în situaţii de violenţă domestică

Investigarea opiniei copilului faţă de divorţul/separarea părinţilor şi stabilirea locuinţei

Evaluarea prezenţei unor semne/simptome de abuz

Evaluarea consecinţelor psihologice ale abuzului/neglijarii asupra copilului

Situaţii sau evenimente care implică ameninţarea cu moartea sau alterarea integrităţii fizice sau psihice: persoana suferă un accident de maşină, este victima unui viol sau a unui atac fizic, este abuzată verbal, fizic sau sexual, este martoră la moartea unei alte persoane, în situaţii de violenţă domestică etc.

Evenimente care implică prezenţa unor situaţii de viaţă extrem de stresante, care afectează profund sentimentul de securitate: hărţuirea, ameninţarea, discriminarea la locul de muncă etc.

Beneficii. Identificarea consecinţelor psihopatologice (stres posttraumatic, depresie, anxietate etc.) generate de evenimentul traumatic cu impact negativ asupra echilibrului psihologic şi funcţionării adaptative ȋn plan social şi professional.

Potrivit art. 330 alin. (5) din Codul de procedură civilă, la efectuarea expertizei judiciare pot participa experţi aleşi de părţi şi încuviinţaţi de instanţă, având calitatea de consilieri ai părţilor, legea procedural civilă oferindu-le posibilitatea de a da relaţii, de a formula întrebări şi observaţii şi, dacă este cazul, de a întocmi un raport separat cu privire la obiectivele expertizei Ȋn cadrul procesului, constituie mijloc de probă raportul de expertiză întocmit de expertul desemnat de instanţă, observaţiile sau raportul expertului-parte având doar rol de orientare a instanţei, oferindu-i acesteia o perspectivă diferită asupra semnificaţiei rezultatelor raportului de expertiză şi facilitându-i posibilitatea de a evalua corect relevanţa concluziilor expertului desemnat. Astfel, deşi opinia expertului parte nu are valoare probatorie pentru instanţă, aceasta poate constitui un reper important în sensul necesităţii lămuririi raportului oficial sau chiar a refacerii acestuia. Ca orice mijloc de probă, expertiza nu are valoare probantă absolută, ci va fi analizată în ansamblul tuturor celorlalte probe administrate.